Lasertherapie

Lasertherapie


Lasertherapie kan onder andere worden gebruikt bij:

Wondgenezing

Postoperatieve wonden

Snijwonden

Wonden op lichaamsdelen die slecht genezen, bijvoorbeeld als gevolg van veel beweging.

Slecht genezende wonden, littekens, wild vlees in combinatie met chirurgie.

Peesblessures

Peesverrekkingen

Peesscheuren

Spierblessures

Rugpijn

Spierscheurtjes

Pijnlijke plekken in de spier (triggerpoints)

Kneuzingen

Spierpijn

Bloeduitstortingen

Gewrichtsproblemen.

Zwellingen en ontstekingen

Plaatselijke zwellingen als gevolg van een ontsteking/kneuzing.

Pijnbestrijding

Laserpunctuur (=Acupunctuur door de laser. Met behulp van de laser kunnen net als met de naald de diverse acupunctuurpunten gestimuleerd worden. Zie verder acupunctuur.)

De laserenergie werkt op een vergelijkbare manier als zonlicht op de plantencellen werkt. Door het licht van de laser worden de cellen geactiveerd. Er komt meer energie vrij. Hierdoor wordt de tijd van het herstel van blessures verkort en wordt de wondgenezing bevorderd. In Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten wordt in de diergeneeskunde al jaren op grote schaal gebruik gemaakt van lasertherapie. Zelfs de Olympische teams van Ierland, de Verenigde Staten en Engeland maken gebruik van de laser bij hun paarden. In Nederland is deze therapie nog in opkomst. Lasertherapie kan worden ingezet bij wondgenezing, pees-en spierblessures, zwellingen en pijnbestrijding. Tevens kunnen door de laser de acupunctuurpunten of spierpunten gestimuleerd worden. De grootste voordelen van de lasertherapie bij dieren zijn, dat de behandeling pijnloos is en dat door het licht van de laser geen schade kan worden aangericht.

De genezing
In algemene zin bevordert het laserlicht de genezing. Tijdens die genezing is het van belang dat de nieuwgevormde cellen in de juiste richting aan elkaar groeien. En juist deze modificatie van cellen wordt bevorderd door het laserlicht. Een van de beste eigenschappen van de laser is dat het littekenweefsel zich erg goed vormt, zelfs bij brandwonden.

Laser stimuleert de vorming van een litteken, maar tegelijkertijd voorkomt lasertherapie het ontstaan van verklevingen van het litteken met de onderliggende weefsels. Met behulp van lasertherapie wordt er een mooi, strak maar tegelijkertijd soepel litteken gevormd.

© 2017 | CMS & webdesign by Accept-IT