Castratie en sterilisatie

Katten kunnen al vanaf een maand of vier/vijf geslachtsrijp zijn!De krolsheid van de poes kan ongemerkt verlopen maar het kan ook zijn dat u duidelijke verschijnselen ziet.
Als u merkt dat uw poes krols is neem dan contact op voor het maken van een afspraak voor sterilisatie. Als u niets merkt van de krolsheid en uw kat loopt niet buiten en u heeft geen ongecastreerde kater in huis, dan kunt u als uw poes zes maanden oud is een afspraak maken voor sterilisatie.
Bij poezen worden de eileiders verwijderd tijdens de operatie. Ze zal dan niet meer krols worden en geen nageslacht meer kunnen krijgen.
Soms hoor je dat mensen denken dat een poes eerst een keer een nestje moet krijgen voordat ze kan worden gesteriliseerd. Dat is echter onzin.
Wat wel waar is, is dat poezen die niet zijn gesteriliseerd een grotere kans hebben op melkkliertumoren en/of baarmoederontstekingen. Bij katten zijn melkkliertumoren in de meeste gevallen kwaadaardig.
De anticonceptiepil voor de kat raden we sterk af omdat deze het ontstaan van melkkliertumoren bij de kat stimuleert. Uw kater kunt u laten castreren vanaf een maand of zes. Mocht uw kater al eerder sproeigedrag vertonen dan kunt u het beste zo snel mogelijk een afspraak maken zodat hij zich dit gedrag niet eigen maakt. De sterke geur van de urine krijg je niet gemakkelijk weg.
Bij een castratie van de kater worden beide testikels verwijderd.
Deze beide operaties worden bij ons iedere dag gedaan.
U brengt 's morgens uw kat en u kunt haar/hem 's middags weer ophalen.
De kosten voor het steriliseren van een poes zijn 100,- euro en voor het castreren van een kater 50,- euro.

Mocht u meer informatie wensen dan kunt u ons uiteraard altijd bellen.

© 2021 | CMS & webdesign by Accept-IT