Voor en na een operatie

Soms is het nodig dat uw dier een behandeling of operatie onder narcose ondergaat. Hier vindt u aanvullende infomatie hierover.

NUCHTER

Als uw hond of kat narcose krijgt moet hij/zij nuchter zijn op de dag van de operatie.

Daarom mag uw dier de avond voor de operatie na 18.00 uur niet meer eten.
Water drinken mag wel. Let op: alleen water, geen ander drinken.
Zorgt u dat uw hond goed is uitgelaten voor u hem/haar brengt. Het is niet prettig voor een dier om na de operatie wakker te worden met een volle blaas. Het gebeurt dan ook vaak dat een dier de urine laat lopen tijdens/na de narcose.

BEREIKBAARHEID

Wij controleren als u uw dier brengt altijd uw telefoonnummer. Zorgt u ervoor dat u op de dag van de operatie uw telefoon bij u heeft en aan heeft staan? Soms komt het voor dat wij aanvullende informatie wensen over uw dier of dat wij iets met u willen overleggen. Als het niet lukt om u te bereiken dan zullen wij zelf de ons inziens beste beslissing nemen.

NA DE OPERATIE

Zorg dat uw dier thuis een rustige, warme plek heeft. Leg hem/haar niet op de bank of stoel want springen is na een operatie uit den boze.

De assistente zal u bij het ophalen zeggen hoe laat uw dier weer iets mag eten en drinken en verdere uitleg geven. Ook zal zij met u eventuele vervolgafspraken maken.

Geef vaker kleine beetjes water. Bij grote hoeveelheden is de kans groot dat het water weer wordt uitgebraakt. Dit geldt ook voor het eten. Geef kleine beetjes van het eigen voer. Geef geen andere dingen omdat de kans dan groter is op spijsverteringsproblemen.

Afhankelijk van de operatie is het beter uw dier niet te lang alleen te laten.
Let u goed op dat uw dier niet te veel aan de wond likt of krabt. Indien het nodig is kunt u bij ons een romper of kap ophalen. Als uw hond al een kap op heeft, laat u deze dan op. Als uw dier de hechten uit de wond haalt dan moet de wond opnieuw gehecht worden, veelal onder narcose. Ook is de kans op wondinfectie dan veel groter.

Hond uitlaten
De hond moet uiteraard naar buiten om zijn/haar behoefte te doen. Maak geen wandelingen de eerste paar dagen en bouw de wandelingen zeer langzaam weer op.

De kat naar buiten
Als een kat is geopereerd is het verstandig haar/hem de eerste vijf dagen binnen te houden. Uw kat kan door de operatie minder alert zijn waardoor het reactievermogen is verminderd.

VRAGEN

Mochten er vragen zijn dan kunt u ons altijd bereiken.
Belt u overdag en buiten openingstijden gewoon het vaste nummer: 053-4317808.
’s Avonds en buiten openingstijden hoort u dan een mobiel nummer van één van onze dierenartsen.
Wij hebben namelijk altijd avond- en weekenddienst voor eigen klanten/patiënten.

© 2021 | CMS & webdesign by Accept-IT